0

Banan- och kanelkaka.

Slår på stort och bakar till första inlägget. Om det är någon som klickar sig in här i jackt efter en grym matblogg, sorry, jag är endast en simpel hemmabakare och det blir sällan snyggt. Men gott blir det!
 
Om det är någon som vill baka en likadan så kan jag skriva ner vad jag gjorde (keep in mind att jag kör på ungefär-recept och höftar en del när jag bakar).

 
Smält 75g smör och vispa under tiden två ägg och ungefär två dl socker poröst. Häll ca 1dl mjölk i smöret och rör ner i äggsmeten. Blanda 3dl mjöl med ett par tsk vaniljsocker och bakpulver och typ en tsk kanel i en bunke. Mosa två små eller en stor banan (gärna lite övermogen). Vänd försiktigt ner i smeten. Häll över i en smord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen, 175g, i ca 20 minuter. 
Ätbart baka banankaka banankanelkaka förstainlägget recept

Kommentera här: